Wonen in luxe: de 10 duurste huizen ter wereld Wonen in luxe: de 10 duurste huizen ter wereld
De huizencrisis is inmiddels voorbij en de huizenprijzen zitten inmiddels weer in de lift. Voor deze huizen maakt dat nauwelijks iets uit, ze zijn... Wonen in luxe: de 10 duurste huizen ter wereld

De huizencrisis is inmiddels voorbij en de huizenprijzen zitten inmiddels weer in de lift. Voor deze huizen maakt dat nauwelijks iets uit, ze zijn immers al bijna onbetaalbaar.

10. Beverly House, 125 miljoen euro

Beverly House bevindt zich, zoals de naam al doet vermoeden, in de wijk Beverly Hills in Los Angeles. Leonard Ross mag zich al sinds 1976 de trotse eigenaar van dit 30 slaapkamers tellende huis noemen. Naar eigen zeggen duurt een rondleiding in zijn indrukwekkende landhuis ongeveer 2 uur. Vele internationale sterren hebben hier dan ook al eens een feestje gevierd.

9. Shepard Krech House, 130 miljoen euro

Dit huis, gelegen op Long Island, in de buurt van New York, is op dit moment in de verkoop. Daarmee is het waarschijnlijk het duurste gebouw dat in de Verenigde Staten in de aanbieding is. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan zal je geen moeite hebben om je hele familie op bezoek uit te nodigen. Er is vast wel ruimte voor ze in de 10 slaapkamers en anders is er altijd nog het vrijstaande gastenverblijf.

8. Spelling Manor, 140 miljoen euro

Dit huis is vernoemd naar een voormalig eigenaar, Aaron Spelling, die zelf bekend is als tv-tycoon. In 2012 heeft hij er afstand van gedaan en kreeg er naar schatting 140 miljoen voor. Het huis bevat “slechts” 14 slaapkamers, maar dat wordt door de 27 badkamers ruimschoots goedgemaakt.

7. Hearts Mansion, 150 miljoen euro

Ook dit huis is vernoemd naar de eigenaar, in dit geval de mediafamilie Hearts. Dit huis in Californië is niet met 1, maar met 3 zwembaden uitgerust en is uitgebreid met een dierentuin. Mede hierdoor leek het Lady Gaga wel een goed idee om hier een videoclip op te nemen.

6. Palazzo di Amore, 180 miljoen euro

Ook dit “Paleis van Liefde” ligt in het huizenmekka Californië. Naast de gebruikelijke overvloedigheid aan kamers, beschikt dit huis over zoveel faciliteiten dat het gerust als uitgaanscentrum zou kunnen fungeren. Ook voor een verzamelaar van auto’s is dit een goede keuze: in de garage is genoeg ruimte voor zo’n 30 bolides.

5. Penthouse, 185 miljoen euro

Het eerste huis op de lijst dat niet in de Verenigde Staten ligt. Dit optrekje in het centrum van Londen bevat ramen van kogelwerend glas en bevat een eigen wellnesscentrum. Mocht je tijdens het badderen zin krijgen in champagne met kaviaar, er is roomservice aanwezig.

4. Fair Field, 230 miljoen euro

Dit huis ligt net als nummer 9 op Long Island. De bouw van dit immense paleis duurde 5 jaar, mede vanwege het feit dat het zo groot is dat er een eigen stroomvoorziening nodig is om in elektriciteit te kunnen voorzien. Naast alle recreatiemogelijkheden (een bioscoop, tennis- en basketbalbanen) is er ook ruimte om tot bezinning te komen: het complex is uitgebreid met een synagoge.

3. Penthouse Tour de Odeon, 370 miljoen euro

Het belastingparadijs Monaco kan in deze lijst natuurlijk niet ontbreken. Als je van zee houdt, is dit het appartement om aan te schaffen. Er is ondanks de immense grootte van het penthouse geen plek in het hele huis waar je de zee niet kan zien. Is de zee te ver lopen? Dan kun je ook zwemmen in je enorme zwembad.

2. Villa Leopolda, 695 miljoen dollar

Villa Leopolda is een huis dat al een stuk ouder is dan de rest va de huizen in dit lijstje. In 1902 liet de toenmalige koning van België het bouwen voor een van zijn minnaressen. Vanwege de ouderdom bevat het natuurlijk geen bioscoop, maar als je dit pand op de kop tikt, bezit je wel een monument.

1. Antilia, 1 miljard euro

Het duurste huis staat niet in Amerika of Europa, maar in India. Antilia bevindt zich op de top van een wolkenkrabber en bestaat uit 26 etages. Als autofanaat kun je hier je geluk niet op met een garage waar ruim 150 auto’s gestald kunnen worden. Mocht je de chaos van het Indiase verkeer willen ontwijken, dan is het misschien beter om één van de 3 helikopters te gebruiken die op het dak voor je klaarstaan.

Anne-Claire

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *