Een weekendje weg: De 10 populairste stedentrips Een weekendje weg: De 10 populairste stedentrips
Wil je nog even weg, maar kun je het je niet veroorloven om weken vakantie te nemen? Ga dan een weekendje weg en bezoek... Een weekendje weg: De 10 populairste stedentrips

Wil je nog even weg, maar kun je het je niet veroorloven om weken vakantie te nemen? Ga dan een weekendje weg en bezoek een van de 10 populairste bestemmingen voor een
stedentrip.

10. Parijs

Parijs staat natuurlijk bekend als de stad van de liefde, maar er is ook heel veel te zien. Zo kun je een panoramafoto maken vanaf de top van de Eiffeltoren, kunst bekijken in het Louvre, een tochtje maken op de Seine of gewoon lekker met zijn tweeën uit gaan eten.

9. Athene

De hoofdstad van Griekenland is ook meteen de oudste en waarschijnlijk ook één van de oudste steden ter wereld. Daarnaast is het ook de plek waar een belangrijk deel van onze Westerse beschaving begon. Één van de overblijfselen van de klassieke tijd is de Akropolis met het Parthenon, deze mag zeker niet overgeslagen worden.

8. Madrid

De meeste Nederlanders die naar Spanje gaan, doen dit zodat ze kunnen bakken op het strand, maar bijna altijd wordt Madrid over het hoofd gezien. In Madrid is het echte Spanje nog te ontdekken. Vergeet ook zeker de Sangria niet te proeven.

7. Londen

De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk is een stad die nauwelijks slaapt. Of je nu naar Londen gaat om te shoppen in de enorme warenhuizen, wilt genieten van de legendarische Engelse thee of je de Big Ben en The Shard wil bezoeken: Londen is een stad die voor iedereen wel iets te bieden heeft.

6. Porto

Deze havenstad, waar de drank port vandaan komt, is minder bekend dan de Portugese hoofdstad Lissabon en dat is geheel onterecht. In de smalle, met witte steentjes betegelde straten kun je het Portugal uit haar gouden eeuw nog ontdekken. Ook de omgeving van Porto is het bekijken waard, met name de plaatsjes Ribeira en Douro.

5. Istanbul

Istanbul wordt ook wel het Rome van het Oosten genoemd. De stad heette in het verleden ook wel Constantinopel en Byzantium en is op 2 verschillende continenten gebouwd. Geniet van de architectuur van legendarische gebouwen als de Hagia Sophia of het Topkapipaleis of kom tot rust met een echte Turkse koffie terwijl je uitkijkt over de Bosporus.

4. Napels

“Eerst Napels zien en dan sterven” luidt het spreekwoord. Ondanks alle nieuwsberichten die je over de stad hoort, zou iedereen dat moeten doen. Deze stad in de schaduw van de Vesuvius is tevens de bakermat van de pizza zoals we die nu kennen, dus ook uit culinair oogpunt is de stad de moeite waard.

3. Berlijn

Berlijn is een stad met veel historie. Zo kun je de overblijfselen van de koude oorlog bezoeken: een deel van de Berlijnse Muur staat nog overeind en ook het douanekantoor van Checkpoint Charlie staat nog overeind. Toch is Berlijn ook een moderne stad, waar ook geshopt kan worden.

2. Antwerpen

Antwerpen herbergt de grootste haven van België en is alleen daarom al met recht een wereldstad. De stad zit vol met historie en bevat ook een eigen diamantenmuseum. Een groot voordeel voor Nederlandse reizigers is dat de stad op een steenworp afstand van de Nederlandse grens ligt.

1. Hamburg

Hamburg is een hanzenstad en dus een echte handelsstad aan het water. De hele stad ademt de rijke Duitse geschiedenis uit. De Duitse bieren en worsten mogen daar vanuit culinair oogpunt natuurlijk niet aan ontbreken. Wil je de stad echt goed ontdekken? Neem dan een rondvaart op het water. Zo zie je een hele verrassende kant van één van Duitslands mooiste steden.

Anne-Claire

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *