Reizen in stijl: de 10 meest exclusieve auto’s ter wereld Reizen in stijl: de 10 meest exclusieve auto’s ter wereld
Iedere man ziet zijn auto natuurlijk als zijn paradepaartje. Met deze bolides val je op de weg zeker op. 10. Mercedes-Benz A-Class E-Cell Ondanks... Reizen in stijl: de 10 meest exclusieve auto’s ter wereld

Iedere man ziet zijn auto natuurlijk als zijn paradepaartje. Met deze bolides val je op de weg zeker op.

10. Mercedes-Benz A-Class E-Cell

Ondanks dat de A-Class E-Cell eruit ziet als een doodgewone minivan, is hij dat qua specificaties zeker niet. Deze elektrische auto heeft een topsnelheid van 150 kilometer per uur en heeft een actieradius van ongeveer 200 kilometer. Er zijn er slechts 500 van gemaakt en ze rijden allemaal rond in de Benelux, Duitsland en Frankrijk.

9. Jaguar XKR 75

De magie van deze auto zit hem in het getal 75. De auto werd speciaal ontworpen ter ere van de 75e verjaardag van het automerk Jaguar en er zijn er precies 75 van gebouwd. Met zijn prijskaartje van 200.000 euro is het niet bepaald een betaalbare auto, maar Nederland is één van de landen waar hij beschikbaar is zodra iemand afstand wil doen van zijn speeltje.

8. Lexus LFA

De Lexus LFA is ook een behoorlijk exclusief model: er zijn er slechts 500 van gemaakt en ze zijn allemaal door exact dezelfde persoon in elkaar gezet. Het prijskaartje van 350.000 euro is niet het grootste obstakel er één aan wil schaffen: potentiële kopers worden gescreend op waar ze wonen en welke auto’s ze verder nog bezitten.

7. Tramontana

De Tramontana is een van de weinige auto’s ter wereld die een heuse wachtlijst hebben. Ieder jaar komen er slechts 12 nieuwe Tramontanaeigenaren bij. Bijzonder zijn de twee zitplaatsen, die achter elkaar zijn geplaatst, en het feit dat de onderdelen een vers van een gedicht als serienummer hebben. En het prijskaartje van 700.000 euro natuurlijk.

6. Lamborghini Reventón Roadsters

Hoe exclusiever een auto is, hoe meer geld dat je ervoor kunt vragen. Dat was ook wat de ontwerpers van Lamborghini dachten toen ze besloten dat er slechts 15 exemplaren van de Lamborghini Reventón Roadster de fabriek uit zouden rollen. Dit leidde tot een vraagprijs van 1.5 miljoen euro.

5. Zenvo ST1

Op nummer 5 vinden we een Deense auto waarvan ook maar 15 exemplaren zijn gemaakt. De Zenvo trekt in 3.0 seconden van 0 naar 100 km per uur en kost 1.000 euro voor iedere van zijn 1.104 paardenkracht.

4. Bugatti Veyron Pur Sang

De snelste personenauto van dit moment mag in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. De normale uitvoering van de Veyron, die ook een topsnelheid van 421 km per uur heeft, is al geprijsd op 1.6 miljoen euro, maar zijn exclusieve broertje, waarvan er slechts 5 gemaakt zijn, is bijna twee keer zo duur.

3. Pagani Zonda Cinque Roadster

De Pagina Zonda wordt al geproduceerd sinds 1999 en toch zijn er nog steeds maar 120 van deze auto gemaakt. Als je voor echte exclusiviteit gaat, moet je de Zonda Cinque Roadster hebben. “Cinque” is Italiaans voor 5 en dat is ook precies hoeveel er van dit racemonster zijn gemaakt en alle 5 kostten ze 1.75 miljoen euro.

2. Koenigsegg Trevita

De magie zit hem net als bij de nummer 3 in het woord. “Trevita” is Zweeds voor “3 witte” en dan weet je ook direct hoeveel er van dit model rondrijden. Als je er één hebt, heb je 2.2 miljoen euro betaald, maar kan je ook de 400 kilometer per uur halen.

1. Lamborghini Veneno

“Veneno” betekent “vergif” en dat had een reden volgens de meeste autorecensenten die deze auto spuuglelijk vinden. Eigenaars van deze auto vinden de tijd die de auto erover doet om van 0 tot 100 km per uur te komen (slechts 2.8 seconden) misschien belangrijker. Of de exclusiviteit: ook van de Veneno zijn er slechts 3 gemaakt. Je moet dan ook bijna 4 miljoen euro betalen om er eentje op de kop te tikken.

Anne-Claire

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *