Rail Away: de 10 mooiste treinreizen van de wereld Rail Away: de 10 mooiste treinreizen van de wereld
10. Beyond Royal Scotsman, Schotland De Royal Scotsman is een treinreis door, zoals de naam al doet vermoeden, de Schots Hooglanden. Ondanks dat het... Rail Away: de 10 mooiste treinreizen van de wereld

10. Beyond Royal Scotsman, Schotland

De Royal Scotsman is een treinreis door, zoals de naam al doet vermoeden, de Schots Hooglanden. Ondanks dat het decor prachtig is, is het vooral de service aan boord die de reis exclusief maakt. Zo kun je in de restauratiewagon duif bestellen. Het zal je dan ook niet verbazen dat er een dresscode aan boord is.

9. Kyushu Seven Stars, Japan

Sinds 2013 kun je deze waanzinnige treinreis door Japan maken. Deze rit gaat over het mooie eiland Kyushu en is inclusief verschillende excursies buiten de trein. De kaartjes zijn zo gewild, dat ze niet in de losse verkoop te verkrijgen zijn. Wil je mee, dan zul je letterlijk aan een loterij mee moeten doen.

8. Rovos Rail, Zuid-Afrika

Ondanks dat deze treinreis door Zuid-Afrika gaat, kun je van de Rovos Rail een enorme exclusiviteit verwachten. De overnachtingsmogelijkheden zijn namelijk beloond met 5 sterren. Ook het landschap is prachtig, van droge vlaktes tot vruchtbare berggebieden.

7. Zijderoute, Rusland – China

Deze reis gaat deels over de grootste handelsroute van de Middeleeuwen, de Zijderoute. Marco Polo gebruikte deze route om naar China te reizen. De reis begint in Moskou en voert je door 5 verschillende landen voor je uiteindelijk in Peking aankomt.

6. Maharajas Express, India

Deze treinrit gaat dwars door India van Mumbai naar New Delhi en duurt 8 dagen. De verscheidenheid van het traject blijkt al uit de verschillende excursies die op het programma staan: van een jeepsafari tot een kamelenrit door de woestijn.

5. Transsiberië Express, Rusland

Dit is één van de langste aaneengesloten treinreizen van de wereld. De reis begint in Moskou en brengt je naar het meest oostelijke punt van Rusland in Wladiwostok. Tijdens de 8 dagen durende reis zie je onder andere de Oeral en het Bajkalmeer, het grootste zoetwatermeer van de wereld.

4. Rocky Mountaineer, Canada

Deze treinreis door Canada heeft als bijnaam ook wel de “Reis door de Wolken”. De rit voert door de Canadese kant van de Rocky Mountains en brengt je letterlijk naar grote hoogtes. Ook de valleien, gletsjers en watervallen die je onderweg tegenkomt zijn een lust voor het oog. De plaatselijke fauna laat zich tijdens de reis ook geregeld zien.

3. The Indian Pacific, Australië

Zoals de naam van deze reis al aanduidt, voert deze je van de Indische Oceaan naar de Grote Oceaan. Het vertrek is aan de westkust van Australië in Perth en de reis eindigt aan Sydney aan de oostkant van het continent. De reist voert je door de outback en laat je een kant van Australië zien die door nog niet veel mensen gezien is.

2. De Oriënt Express, Zuidoost-Azië

Deze treinreis wordt door veel toeristen in Thailand genomen om naar de verschillende badplaatsen af te reizen, maar hierbij slaan ze vaak het mooiste gedeelte van het traject over. De trein rijdt namelijk verder door Maleisië naar Singapore en gaat onder andere over de beroemde brug over de rivier de Kwai. Het uitzicht wordt vooral bepaald door prachtige rijstvelden en fruitplantages.

1. Tren Crucero, Ecuador

De mooiste treinreis ter wereld is te vinden in Zuid-Amerika. De Tren Crucero is een rit van 4 dagen door de Andes. De hoge toppen, waaronder 10 vulkanen, zijn uiteraard niet te missen, maar waar het gebergte te ruig wordt, buigt het traject af richting de kust. Als je niet houdt van overnachten in de trein komt dat mooi uit: iedere avond stopt de trein bij het hotel waar de gasten de nacht kunnen doorbrengen. Dat slaapt lekkerder dan in een bewegende trein en zorgt er tegelijk voor dat je niets van deze prachtige reis hoeft te missen.

Anne-Claire

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *