Wat mag het zijn? De 10 meest exclusieve soorten voedsel Wat mag het zijn? De 10 meest exclusieve soorten voedsel
Wie droomt er niet van een ontbijt met kaviaar een champagne? Dit zijn de meest exclusieve soorten voedsel die zelfs de elite zich maar... Wat mag het zijn? De 10 meest exclusieve soorten voedsel

Wie droomt er niet van een ontbijt met kaviaar een champagne? Dit zijn de meest exclusieve soorten voedsel die zelfs de elite zich maar af en toe kan veroorloven.

10. Saffraan

We doen allemaal wel eens zout op ons eitje en nootmuskaat over onze sperziebonen. Saffraan is echter een kruid dat we minder vaak gebruiken en daar is een goede reden voor. Deze smaakversterker uit India kost tussen de 1.000 en 10.000 euro per kilogram. Het is zo duur, omdat er voor 1 kilogram tussen de 100.000 en 150.000 saffraanbloemen nodig zijn.

9. Dansuke watermeloen

Een watermeloen is in de zomer natuurlijk erg lekker. Als je in de zomer op het strand om je heen kijkt, zul je zien dat de gewone watermeloen niet echt bijzonder is. De Dansuke watermeloen is daarentegen een heel ander verhaal: er worden er maar zo’n 65 per jaar verbouwd en één exemplaar kost ongeveer 6.000 euro.

8. Yubarimeloen

Op 8 staat nog een meloen uit Japan. Wat deze meloenen speciaal maakt is de extreem zoete smaak in vergelijking met gewone meloenen. De oorzaak hiervoor zo de vulkanische grond in Yubari zijn. De beste exemplaren van deze meloensoort werden in 2008 verkocht voor zo’n 25.000 euro.

7. Matsutakepaddenstoel

De Japanners weten wel wat exclusief eten is. Ook de Matsutakepaddenstoel komt uit Japan en kost zo’n 1500 euro per kilo. De paddenstoelen worden maar op een soort pijnboom gevonden en groeien nooit vaker dan één keer op dezelfde stam.

6. Chocopologie

Deze bonbon is de duurste ter wereld. Deze chocoladetruffel bevat een werkelijke truffel in de kern en de heeft een buitenkant van Valrhonacacao. Deze cacaosoort is de duurste ter wereld. Voor een kilo van deze bonbons betaal je 5.000 euro.

5. Koberundvlees

Dit vlees komt van wagyurunderen, de meest verwende koeien ter wereld. De meest verwende onder de wagyu’s zijn op hun beurt weer kobekoeien. Deze koeien worden iedere dag gemasseerd en krijgen gras en bier voorgeschoteld. Hun vlees wordt verkocht voor 750 euro per kilo.

4. Kaviaar

Wat zou deze lijst zijn zonder kaviaar, het toonbeeld van decadentie. De beloegasteur produceert de duurste eitjes dit rond de 20.000 euro per kilo verkocht worden. Kaviaar is zo duur dat het Perzische woord voor kaviaar ook diamant betekent.

3. Witte truffels

Deze paddenstoelen worden door speciale varkens opgespoord; deze ruiken de onder de grond groeiende truffels namelijk beter dan honden. Dit opsporen is nodig, want truffels kunnen niet door de mens verbouwd worden. De witte truffel kan alleen in Italië en Kroatië gevonden worden en het duurste exemplaar ooit werd voor ruim 300.000 euro verkocht.

2. Vogelnestjessoep

Een van de meest bizarre gerechten is wel vogelnestjessoep. Dit gerecht is een delicatesse in China en wordt gemaakt van het speeksel dat zwaluwen gebruiken om hun nestjes mee te bouwen. Dit wordt vervolgens opgelost in water om een gelatineachtige soep te krijgen. Dit zwaluwenspeeksel kost maar liefst 10 euro per gram.

1. Goud

De allerrijksten onder ons sparen niet alleen goud, ze eten het zelfs op. Eetbaar goud heeft nauwelijks smaak en wordt vooral gebruikt om gerechten me te versieren. Eetbaar goud wordt daarom dan ook alleen voor de vorm gebruikt. Daar moet je dan wel zo’n 100.000 euro per kilo voor over hebben. Zoals ze zeggen, het oog wil ook wat.

Anne-Claire

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *