Hoe ik een miljonair werd Hoe ik een miljonair werd
5
In another moment down went Alice after it, never once considering how in the world she was to get out again. The rabbit-hole went straight... Hoe ik een miljonair werd

Mijn jeugd:

In de 60’er en 70’er jaren van de vorige eeuw groeide ik op in een volkswijk net buiten het centrum van Den Haag. Mijn vader was een verwarmingsmonteur en mijn moeder werkte in de avonduren als schoonmaakster in een kantoorpand. Door deze dubbele inkomsten hadden wij het als gezin redelijk goed. Mijn moeder was hierbij een verdomd goede goochelaar die het elke keer weer presteerde om de financiële eindjes aan elkaar te knopen. Zij maakte de maandelijkse begroting, draaide elk dubbeltje om en en speurde altijd naar de beste aanbiedingen voor het dagelijkse levensonderhoud. Hierdoor konden we elk jaar op vakantie, waren er altijd cadeautjes bij verjaardagen, Sint-Nicolaas en de kerst en we liepen er altijd goed verzorgt bij.

Drie belangrijke levenslessen:

Uit deze opvoeding heb ik drie hele belangrijke levenslessen geleerd. Ten eerste, als er aan de basis levensbehoefte wordt voldaan is de kwaliteit van het leven zeer acceptabel. En hoewel het niet altijd rozengeur en maneschijn was, heb ik toch een prima jeugd gehad. Ten tweede, het is belangrijk dat je de kans krijgt om als zelfstandig individu op te groeien. Natuurlijk zal je een aantal keren aardig in de problemen komen. Maar deze ‘leermomenten’ geven jou juist de kans om jezelf te ontplooien als zelfstandig individu. De derde en eigenlijk meest belangrijke levensles is het feit dat je er altijd naar moet streven om positief in het leven te staan. Mijn vader zei altijd: “Er zijn geen problemen, er zijn alleen kansen!”. Hij was de vader die zijn zoon de kans bood om fouten te maken.

Blijf positief:

Ook tijdens mijn studie speelden deze drie levenslessen een belangrijke rol in mijn leven. Mijn zelfstandigheid en mijn positieve houding brachten mij wel eens in de moeilijkheden waardoor ik genoeg gelegenheid kreeg om mijn derde levensles in de praktijk te brengen. Nadat ik mijn studie had afgerond bleek het, door de bezuinigingspolitiek van de overheid, enorm moeilijk om werk in mijn vakgebied te vinden. Natuurlijk heb je een prachtige voorstelling van jouw toekomst als professional. Maar als er geen werk in deze branche te vinden is, moet je buiten jouw vakgebied zoeken.

Mijn eigen bedrijf:

Zodoende begon ik mijn arbeidscarrière als schoonmaker bij een psychiatrische kliniek in Wassenaar. Gelukkig viel ik hier snel op omdat ik altijd positief en zelfstandig bezig was. In de tweede maand van deze arbeidsbetrekking was ik al voorman en kon ik in alle vrijheid over het terrein zwerven en met Jan en alleman een praatje maken. Hierdoor begonnen mijn nevenactiviteiten, het samenbrengen van vraag en aanbod, een belangrijk deel van mijn dagelijkse uren in te nemen. Vooral door de opkomst van het automatiseringstijdperk, we zitten nu in de 80’er jaren, bood verschillende mogelijkheden om neveninkomsten te genereren. Aan het einde van de jaren 80 was het niveau van mijn neveninkomsten zodanig dat ik als zelfstandige een handelsonderneming kon starten.

Het eerste miljoen:

Met mijn handelsonderneming kocht ik kant-en-klare producten in, die ik dan direct weer doorverkocht aan mijn klanten. Kortweg, ik was een specialist in het schuiven van dozen. Vooral omdat ik op gegeven moment de producten in China inkocht groeide de marges op deze producten explosief. Mijn klanten deden bij het verstrekken van de opdracht een aanbetaling van 50% van het orderbedrag waardoor ik voldoende financiële armslag had om de producten weer in China in te kopen. Vooral door de opkomst van het mobiele apparatuur waren er voldoende kansen om omzet te maken. De eerste echte grote klapper was een levering van een grote partij draagbare CD spelers waarmee ik mijn eerste miljoen bij elkaar sprokkelde. Drie containers geheel gevuld werden direct vanuit China op de stoep van mijn klant geleverd. Het enige wat ik van deze transactie heb gezien is de 30% marge die op mijn bankrekening achter bleef.

Financiële vrijheid:

Halverwege de jaren 90 behaalde mijn bedrijf een omzet van 25 miljoen gulden waardoor het begon op te vallen bij de grotere internationale bedrijven. Een klein en flexibel bedrijfje met een meer dan gezonde financiële status en een welgevulde orderportefeuille is natuurlijk een ideale kandidaat voor overname. Zo kwam van een internationaal opererend bedrijf een zeer interessant bod dat ik niet kon afslaan. Bij de verkoop werd ik beloond met iets meer dan 8 miljoen gulden, kreeg een functie als buitengewoon adviseur en ontving hiernaast ook nog een jaarlijkse commissie. Vrij vertaald ging ik dus aanzienlijk minder werken, werd mijn bankrekening volgestort met harde valuta en ontving in jaarlijks een commissie van iets minder dan 1 miljoen gulden.

Levensgenieter:

Vanaf het moment dat ik mijn bedrijf had verkocht verkeerde ik in de situatie dat ik enorm veel vrije tijd tot mijn beschikking had. Natuurlijk heb ik de eerste jaren uitvoerig genoten van deze vrijheid en ben ik de wereld meerdere malen rond gegaan. Ook kon ik veel meer tijd aan mijn gezin besteden en konden mijn kinderen met een gerust hart studeren. Eindelijk kon ik me eens bezig houden met de eenvoudige klusjes in en rondom het huis, kon ik samen met mijn vrouw de dagelijkse boodschappen doen en hield ik mij als vrijwilliger bezig met de lokale voetbalvereniging waarbij mijn beide zoons speelden. Kortweg, als puissant rijke burger kan ik de dingen doen waar ik me ook goed bij voel. Behoudens de twee uurtjes die ik als commissaris wekelijks besteedt aan het handelsbedrijf heb ik geen verplichtingen. Mijn agenda probeer ik zo leeg mogelijk te houden zodat ik elk moment elke gewenste activiteit kan ontplooien waardoor ik weer een beter gevoel krijg!

Bloggen;

De bovenstaande korte levensbeschrijving is natuurlijk slechts een introductie en zal worden vervolgd met verschillende blogs waarin ik mijn dagelijkse activiteiten zal beschrijven. Natuurlijk kan je als miljonair verschillende luxe en leuke dingen doen, maar heb je ook te maken met de dagelijkse problemen. Vooral door mijn levenslessen heb ik geleerd om midden in het leven te staan, anderen te behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden en te werken aan en voor verschillende maatschappelijke problemen. Zo ben ik nog steeds als vrijwilliger werkzaam bij diverse organisaties, ben ik sponsor en biedt ik ondersteuning aan mensen die als zelfstandige willen starten. Kortweg, het leven van een miljonair heeft veel aspecten die voor iedereen herkenbaar zullen zijn. Maar daarover in mijn volgende blog meer.

This is an awesome product that looks great is easy to use
  • Great design
  • Affordable price
  • Easy to use
  • Makes the competition look bad

5 of 5

5 of 5

5 of 5

5 of 5

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *