Een cruise voor jezelf:  de 10 grootste privéjachten ter wereld Een cruise voor jezelf:  de 10 grootste privéjachten ter wereld
Als je genoeg geld hebt, wil je natuurlijk een zo exclusief mogelijke vakantie. Wat is er exclusiever dan een cruise maken met je eigen... Een cruise voor jezelf:  de 10 grootste privéjachten ter wereld

Als je genoeg geld hebt, wil je natuurlijk een zo exclusief mogelijke vakantie. Wat is er exclusiever dan een cruise maken met je eigen privéjacht? Met deze schepen kan je zelf een heuse wereldreis organiseren.

10. Rising Sun, 138 meter

De Rising Sun is een Duits privéjacht met de duizelingwekkende lengte van 138 meter. Het is in 2004 gebouwd en kostte zo’n 185 miljoen euro. Onderdeel van het schip zijn een luxe wijnkelder, een wellnesscentrum en een basketbalterrein. Als je midden op zee bent, is het ook bereikbaar per helikopter.

9. Al Salamah, 139 meter

De Duitsers weten wel hoe je privéjachten maakt, want ook de Al Salamah is van Duitse makelij. De naam werd gegeven door de eerste eigenaar, de inmiddels overleden kroonprins van Saoedi-Arabië. Met een bioscoop en bibliotheek is er genoeg vertier in de aanbieding, maar mocht je je iets te goed vermaken, dan kun je behandeld worden in het ziekenhuis dat ook aan boord is.

8. Yas, 141 meter

Dit jacht is gebouwd in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten. Net als de meeste jachten van deze rederij, heeft het de vorm meegekregen van een marineschip. Het 141 meter lange gevaarte werd in 2011 gebouwd.

7. El Horria, 146 meter

Dit kolossale schip werd al gebouwd in 1865 en was eigendom van een Egyptische gouverneur. Hij vond het schip van Engelse makelij waarschijnlijk niet lang genoeg, want hij heeft het 2 keer laten verlengen voordat het uiteindelijk de huidige lengte van 146 meter kreeg.

6. Topaz, 147 meter

Dit in Duitsland gebouwde schip kostte zo’n 400 miljoen euro en bevat 8 verschillende verdiepingen. Uiteraard is het voorzien van en jacuzzi, een lift, een helikopterplatform, een bioscoop, maar voor zakenlui is er ook een speciale vergaderzaal.

5. Prince Abdulaziz, 147 meter

Dit Deense schip is net zo lang als de nummer 6 van onze lijst. Toen het in 1984 gebouwd werd voor koning Fahd van Saoedi-Arabië, was dit jacht met zijn 147 meter het langste privéjacht ter wereld. Pas in 2006 werd dit record gebroken.

4. Al Said, 155 meter

Ook dit monster is in elkaar gezet door een Duitse rederij en verkocht aan een rijke vorst in het Midden-Oosten, in dit geval de sultan van Oman. Toen het in 2006 werd opgeleverd, was dit jacht het grootste ter wereld. Tot op de dag van vandaag is het nog steeds het zwaarste jacht ter wereld met zijn kleine 16.000 ton.

3. Dubai, 162 meter

De premier van de Verenigde Arabische Emiraten is eigenaar van dit Duitse schip. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je dit speeltje vinden in de haven van Dubai. Dit jacht is de ideale locatie om een groot feest te organiseren: er kunnen namelijk 115 gasten blijven slapen.

2. Eclipse, 163 meter

Dit schip is het paradepaardje van Roman Abramovich, de Russische zakenman die aan het begin van deze eigenaar werd van de Engelse voetbalclub Chelsea FC. De eerste offerte kwam uit op een bedrag van 340 miljoen euro, maar alle door Abramovich aangevraagd extra’s verhoogden dit bedrag flink naar zo’n 800 miljoen euro. Het voordeel is nu wel dat je met de ingebouwde onderzeeër ook de zee eens van een andere kant kunt zien.

1. Azzam, 180 meter

Het zal je vast niet verbazen, ook dit privéjacht komt uit Duitsland. Dit in 2013 opgeleverde monster meet 180 meter en is daarmee het langste privéjacht van de wereld. Uiteraard zit ook hier een onderzeeër ingebouwd, net als een bioscoop en 2 helikopterlandingsplaatsen. Wat dit jacht wel uniek maakt, zijn de ingebouwde veiligheidsmaatregelen: er is een kogelvrije suite en een raketafweersysteem. Zo ben je op dit jacht altijd veilig.

Anne-Claire

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *