Wie biedt er meer? De 10 raarste aankopen ooit op eBay Wie biedt er meer? De 10 raarste aankopen ooit op eBay
Hoe meer je te besteden hebt, hoe meer je kunt kopen. Sommige mensen weten echter van gekkigheid niet wat ze willen kopen of verkopen.... Wie biedt er meer? De 10 raarste aankopen ooit op eBay

Hoe meer je te besteden hebt, hoe meer je kunt kopen. Sommige mensen weten echter van gekkigheid niet wat ze willen kopen of verkopen. De 10 meest bizarre aankopen op eBay ooit.

10. Een grootmoeder

Wil je jouw grootmoeder kwijt? Zet haar dan op eBay. Dat idee had de 10-jarige Zoe Pemberton ook in 2009. Er werd bovendien nog geboden op haar 61-jarige oma ook. De verkoop ging echter niet door; de gebruiksvoorwaarden van eBay verbieden mensenhandel.

9. Een cornflake in de vorm van de staat Illinois

Hoe raar moet het zijn om tussen je cornflakes één exemplaar te vinden dat de vorm heeft van de staat waar je woont. Een gelukkige Amerikaan vond een cornflake die de kaart van Illinois had kunnen zijn en verkocht deze voor maar liefst zo’n 1200 euro.

8. Een leven

De Australiër Ian Usher verkocht voor ruim 250.000 euro zijn eigen leven op eBay. Zijn huisraad, jet ski, auto en baan zaten hierbij inbegrepen. Ondanks dat ook dit niet mag van eBay verdiende hij er wel wat aan: Walt Disney kocht de filmrechten van zijn verhaal op.

7. Advertentie op je lichaam

De Amerikaan Andrew Fischer bood zijn voorhoofd aan als plaats voor een advertentie. Voor en kleine 300 dollar liep hij een paar weken later met een tijdelijke tatoeage op zijn voorhoofd waarop reclame gemaakt werd voor een remedie tegen snurken.

6. Een stuk gebruikte kauwgom

Je leest het goed, er is ooit een stuk gebruikte kauwgom verkocht op eBay. Het leverde nog 14.000 dollar op ook. Er had dan ook niet zomaar iemand op gekauwd: een fan had naar eigen zeggen dit stuk rubber opgevangen uit de mond van niemand anders dan Britney Spears tijdens een concert in Londen.

5. Een sandwich met de Heilige Maagd

De duurste sandwich in de geschiedenis van eBay was ook niet bepaald goedkoop. Voor 28.000 dollar werd deze sandwich, waarop velen een afbeelding zagen van de Heilige Maagd, verkocht.

4. Een menselijke lever

In veel landen is orgaanhandel verboden. Toch bood een man uit Florida zijn lever ooit aan op eBay. Vanwege de vele wachtlijsten schoot de prijs al snel omhoog en het hoogste bod was dan ook zo’n 5,5 miljoen euro. Het feest ging echter niet door; orgaanhandel is immers ook op eBay verboden.

3. Brusselse spruiten

Het is iedere thuischef zijn of haar ergste nachtmerrie: het kerstdiner mislukt. In dat geval kun je altijd nog op eBay kijken: daar zijn ooit klaargemaakt Brusselse spruiten verkocht voor 150 euro tijdens Kerstmis. De opbrengst ging trouwens naar een goed doel.

2. De maagdelijkheid van een studente

Een studente van 18 jaar zette haar maagdelijkheid te koop op internet. Officieel mag dit niet, maar de verkoop ging officieel toch door. De zakenman met het hoogste bod maakte wel het geld dat hij geboden had over zonder op het tegenbod aan te nemen. Zo kon ze toch studeren, maar hoefde ze hier niet haar maagdelijkheid voor op te geven.

1. Een geest in een fles

Teajay101, zoals de alias luidt van de aanbieder van dit bizarre product, moet vast hebben gedacht dat hij zich in een sprookje bevond. Hij bood een fles aan waarin een geest zat die hem naar eigen zeggen terroriseerde. Het uiteindelijke bod bedroeg ruim 50.000 euro, maar de transactie ging niet door vanwege het feit dat de koper moest afzien van de niet-goed-geld-terug-clausule.

Anne-Claire

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *