10 duurste restaurant van Nederland 10 duurste restaurant van Nederland
Lekker luxe en duur uit eten Het eten wat je niet moet missen ondanks het prijskaartje wat er aan hangt. Maar je zelf eens... 10 duurste restaurant van Nederland

Lekker luxe en duur uit eten

Het eten wat je niet moet missen ondanks het prijskaartje wat er aan hangt. Maar je zelf eens lekker verwennen met het beste van het beste is niet voor iedereen weggelegd. Toch kan een avondje luxe uit eten, met daarbij gelijkgestemden om je heen, verfrissend en inspirerend werken. Hieronder een overzicht van de duurste restaurants van Nederland. In Nederland hebben wij twee restaurants die drie Michelin sterren hebben. Daarvan komt er één voor in de top vijf. De anders haalt ondanks deze sterren nog net de top 10.

1. Ciel Blue in Amsterdam

In Hotel Okura in vindt je restaurant Ciel Blue. Op de 23e verdieping met een fantastisch uitzicht kan je hier genieten van alle traktaties die de beide chef-koks op tafel weten te toveren. Zij hebben een internationale keuken en zijn alle dagen van de week geopend voor het diner.

2. De Librije in Zwolle

Genieten van lokale producten in een exclusieve omgeving, daarvoor ben je bij de Librije aan het goede adres. Jonnie en Therese Boer laten je graag de pure smaken proeven. Dit alles met een passende wijn. Reserveren is een must, gemiddeld zit het restaurant voor een jaar vooruit vol voor het diner.

3. La Rive in Amsterdam

Geïnspireerd door de Franse en Mediterrane keuken met een vleugje oosters, zo laat La Rive zich het beste omschrijven. Top kwaliteit producten in pure maar oh zo mooi opgemaakte vorm. Gerechten op nieuwe wijze zorgt voor een culinaire reis met alleen maar hoogtepunten.

4. Inter Scaldes in Kruiningen

Gelegen in de mooie polders van Zeeland op een unieke locatie. Jannis Brevet zwaait er de scepter in de keuken. De kaart is voornamelijk bekend om de invloeden uit de zee zoals kreeft, oesters, garnalen en mosselen. Daarnaast ook vanwege het gebruik van lokale (water)groeten, vlees en kaas.

5.Aan de Zweth in Schipluiden

Sinds januari 2015 is de Zwetheul verder gegaan als Aan de Zweth. Met een Michelin ster binnen een jaar kan je hier uitstekend eten en genieten van Noordzeekrab en kalfstartaar. De specialiteiten van dit restaurant. Heerlijk aan het water op het terras geniet van alle smaken en luxe.

6. De Krommer Watergang in Hoofdplaat

Eens niet zo zwaar tafelen maar genieten van licht verteerbare gerechten die uit het Zeeuws Vlaamse Landschap vandaan komen. Groenten worden in eigen tuin gekweekt en vis- schaal- en schelpdieren worden elke dag vers aangeleverd.

7. De Leuf in Ubachsberg

Midden in de heuvels van Limburg vindt je de Leuf. Met een warme sfeer en enorme gastvrijheid zet Chef-kok Bas van Kranen je de lekkerste gerechten voor. Na het overlijden van oprichter zorgt het gehele team er voor dat je kunt genieten in stijl en de perfectie van de gerechten.

8. De Lindenhof in Giethoorn

Gelegen aan één van de bekendste wateren van Nederland, de kanalen van Giethoorn , kan je bij de Lindenhof heerlijk genieten van het uitzicht, de Engels tuin en klassieke gerechten op een manier waarop je ze waarschijnlijk nog nooit hebt gegeten.

9. De Leest in Vaassen

Qua inrichting rustig en weinig afleiding. Alles draait hier om de gerechten, smaken en bereiding. Alles met een passend wijnadvies. De bereidingstijden kunnen langer zijn dan gewend maar dat wachten zal meer dan beloond worden.

10. Parkheuvel in Rotterdam

Aankleding en smaak. Bij Parkheuvel in Rotterdam komen beide bij elkaar en kan je genieten in een sfeervolle omgeving van de lekkerste gerechten. Er wordt gewerkt op hoog niveau, zowel in de gerechten maar ook in de ambiance. Privacy en rust staan hoog in het vaandel door alle ruimte en de discretie van het personeel.

Anne-Claire

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *