10 duurste horloges ter wereld 10 duurste horloges ter wereld
Wanneer men lang geleden een horloge alleen gebruikte voor het aflezen van de tijd, tegenwoordig laat je met een horloge zien wie je bent.... 10 duurste horloges ter wereld

Wanneer men lang geleden een horloge alleen gebruikte voor het aflezen van de tijd, tegenwoordig laat je met een horloge zien wie je bent. En dit kan niet op. Een simpel klokje voorzien van een diamant is al lang niet meer speciaal. Het uurwerk handgemaakt, voorzien van kristallen of simpel met een groot prijskaartje. Hieronder vindt je de duurste horloges van de wereld.

1. Breguet Grande Complcation Marie Antoinette, geschat op 30 miljoen dollar

Brequet had als maker van horloges al vele bekende en hoog geplaatste vrienden, waaronder een aantal royals. De Koningin van de Franse Royal familie raakte in de ban van zijn horloges. In opdracht werd er een horloge met haar naam gemaakt. En in totaal is er 45 jaar aan gewerkt.

2. Chopard 201, Carat , geschat op 25 miljoen dollar

Een ekster zal hier compleet op los kunnen gaan. Het horloge, gemaakt door de Zwitserse Chopard, bestaat uit veel glitters en fonkelingen. Het dankt zijn naam aan de, in totaal 201 karaat, diamanten die hij hierin heeft verwerkt. Met drie opvallende diamanten harten die zicht kunnen openen is het zeker een opvallende klok.

3. Patek Philippe, Henry Graves Junio Supercomplication Pocket Watch, geschat op 11 miljoen dollar

Henry Graves, een vermogende bankier gaf in 1925 de opdracht om het mest ingewikkelde horloge aller tijden voor hem te maken. De opdracht ging naar Patek Philipe die een horloge ontwierp met maar liefst 24 verschillende functies. Een unicum voor die tijd

4. Patek Philipe, Calibre 89, geschat op 6 miljoen dollar

Naast het horloge op plek drie ontwierp Patek Philippe ook dit zakhorloge. Een model wat in deze tijd nog steeds herkenbaar is. De Calibre 89 heeft 18 functies, een dubbel uurwerk en hij heeft er in totaal negen jaar aan gewerkt.

5. Hublot Big Bang, geschat op 5 miljoen dollar

Van alle horloges die Hublot heeft ontworpen en vervaardigt is dit merk de duurst. Helemaal omringt met diamanten, 1282 stuks in totaal. Het horloge is onder andere populair bij diverse sterren uit de Verenigde Staten. Een mooi cadeau voor vijf miljoen dollar.

6. Breguet & Fils, nummer 2667, precision Stop-watch, geschat op 4,6 miljoen dollar

Brueget is al sinds de 18e eeuw bekend om zijn mooie uurwerken. Divers grootheden uit het verleden droegen een klok van hem. Dit type is gemaakt van 18 karaat goud, platina en heeft door zijn twee ledige stopwatch een hoge standaard.

7. Louis Moinet, Meteoris, geschat op 4,6 miljoen dollar

Gelijk qua prijs aan de nummer 6 van deze lijst maar verder totaal verschillend. Dit uurwerk van Moinet bevat onder andere een aantal meteoor fragmenten van Mars en de maan. Verder heeft het een mechanisch zonnesysteem als display en verschillende uurwerken.

8. Patek Philippe, Patinum World Time, geschat op 4 miljoen dollar

Deze naam hebben we al eerder gezien in deze lijst. Dit horloge, gemaakt in 1939 , is door zijn ontwerp en vormgeving zeker opvallende te noemen. 41 bekende steden en landen zijn er op vermeld en de binnenste ring is een afbeelding van de wereld. Dit alles afgezet met platina.

9. Patek Philippe, Single Button Chronograph, geschat op 3,6 miljoen dollar

Een wit gouden horloge van Patek Philppe. De minst opvallende uit zijn collectie met zeer hoogwaardig afgewerkte.

10.Piaget, Emperador Temple, geschat op 3,3 miljoen dollar

Piaget, bekend als luxe merk, heeft dit horloge met over de 700 diamanten ontworpen in het begin van de 20e eeuw. Er zijn drie types gemaakt, waarvan de Emerador Temple de duurste is. Het heeft twee verschillende wijzerplaten en door het gebruik van de diamanten een luxe uitstraling.

Anne-Claire

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *